Opinie

Ikonka jasnożółta AllegroIkonka biała Allegro

Zostaw opinię

Będę wdzięczny za pozostawienie opinii, korzystając z formularza zamieszczonego niżej.

Formularz opinii

Zobacz 50 opinii Klientów

Zapraszam do przeczytania opinii moich Klientów na temat moich usług.

    Dzień dobry Oddałem do tuningu RB 06 i RC 06. Oba mają już grubo ponad 200 godzin grania, więc chciałbym wyrazić swoją opinię i podziękowania. Próba opisania dźwięku po tuningu jest bardzo prosta; JEST GENIALNIE. Jeżeli masz lub chciałbyś kupić Rotela z dobrych czasów, gdy jakość stanowiła prawdziwą wartość, trafiłeś/aś w dobre miejsce. Miejsce w którym znajdziesz osobę z ogromną wiedzą, życzliwą, która wysłucha i doradzi optymalne rozwiązania. Dźwięk po modyfikacji powoduje że... na prądzie z pewnością nie oszczędzę🙂 po ponad 200godz. słuchania : NIE DOSTRZEGAM ŻADNEJ NEGATYWNEJ STRONY MOJEJ DECYZJI. DŹWIĘK JEST PRECYZYJNY,BOGATY,PRZYJEMNY,Z ENERGIĄ, NIUANSEM I TĄPNIĘCIEM NISKICH REJESTRÓW WRAZ Z PRECYZJĄ WYGASZENIA,DŹWIĘK PŁYNĄCY DAJE RADOŚĆ,TWORZY SPEKTAKL KTÓRY WYPEŁNIA POMIESZCZENIE I WYWOŁUJE UŚMIECH NA TWARZY. Oczywiście każdy ma swoje pomieszczenie i zestaw audio ale podstawowa wiedza typu ustawienie, minimalna optymalizacja akustyczna pomieszczenia, zastosowanie dobrej jakości żył w równie dobrej izolacji, separacja przewodów głośnikowych od zasilających i jak już poprzednicy zauważyli oddzielenie wrażliwej elektroniki od potężnych trafo końcówek mocy przyniesie z pewnością pozytywny efekt. Z CZYSTYM SUMIENIEM I Z GŁĘBI SERCA POLECAM.

    25 lutego 2023
    Se basty jan

    Witam. Chciałem się podzielić moimi wrażeniami po modyfikacji końcówki rb 991 i przedwzmacniacza rc 995 przez Adama. Zestaw gra wybitnie. Seryjnie ten zestaw to już jest przyzwoite graniu a po tuningu przenosimy się w świat Hi ENDU przez duże H. Mógłbym pisać o każdym detalu dźwięku w samych superlatywach ale wolę zobrazować poziom na jakim gra ten zestaw w inny sposób. Mam okazję ostatnio słuchać wielu wzmacniaczy z przedziału 20 – 70 tyś zł. Według mnie zestaw od Adama gra na poziomie w granicach 50 tyś zł w porównaniu z nowymi inegrami. Chcąc uzyskać ten poziom koniecznie dobre kable (interkonekty, głośnikowe, sieciówki) i głośniki które to pokażą. Ponadto ja stosuję pod każde urządzenie podkładki antywibracyjny, które w zależności gdzie stawiamy zestaw może być konieczne. U mnie klocki stoją na dużej zamkniętej komodzie która przenosi wibracje. Kolejna istotna wskazówka dla posiadaczy zestawów od Adama aby końcówka była odsunięta jak najdalej to możliwe od reszty klocków. Stawianie odtwarzacza cd lub rc na końcówce jest nieporozumieniem. Przy spełnieniu powyższych warunków mamy poważny Hi end. Na tym poziomie każdy detal jest ważny. I przestajemy szukać. Ważne żeby odróżnić lepsze granie od innego grania. Jeśli komuś gra napis to Rotel nie zagra choćby w środku były części za 100 tys. Ja słucham dźwięku nie napisów i dlatego modyfikowany Rotel zostaje ze mną na długo. Warto Adamowi dokładnie wytłumaczyć czego oczekujemy, w jakim kierunku chcemy iść a on sprosta naszym wymaganiom co do modyfikacji. Kiedy nam się wydaje że wiemy coś lepiej to i tak się okaże że Adam miał rację :-)

    30 czerwca 2022
    Martin

    Proszę Państwa nie żałuję ani złotówki zostawionej u Pana Adama na tuning mojego rotela 985BX. Fenomenalne brzmienie, rotel dostał nowe życie. Gra 2 klasy lepiej niż wcześniej. Polecam kożystajcie póki czas ;-)

    12 lutego 2022
    Sebastian

    Dzień dobry. Od ponad pół roku używam ROTELA RB990BX z przedwzmacniaczem RC990, obydwa klocki po pełnym tuningu Pana Adama. Zanim podjąłem się wyszukania i zakupu, niemal przez rok męczyłem p. Adama telefonami. Zawsze uprzejmy, profesjonalny i kompetentny. Przekonałem się, poszukałem używanych Roteli i wysłałem p. Adamowi. I wiecie co? Gdybym miał zmienić wzmacniacz, to nie wiem na jaki, a miałem już chyba z 15 róznych w cenach do 20k PLN. Z Rotelem po tuningu jest moc, jest barwa, jest bas (pełny i konturowy), jest napowietrzona średnica, dynamika, tonalność, wszystko czego oczekujemy. Miałem u siebie już kilka zestawów kolumn i z każdymi jest bajka. Kiedyś pojechałem z nim do znajomego, który jest zagorzałym lampocholikiem. Patrzał na mojego Rotela z pogardą i stroił sobie żarty do momentu gdy poleciała muzyka. Powiedział " pierwszy Rotel, który gra!" , a potem już milczał :). To tyle moi drodzy. Niedowiarków zapraszam na odsłuchy do Rumi. Kawa też się znajdzie. Pozdrawiam Arkadiusz

    31 grudnia 2021
    Arkadiusz

    Rotel RA10 . Długo myślałem o modernizacji tuningu tego wzmacniacza .Aż w końcu postanowiłem się skataktowac z panem Adamem wytłumaczył mi wszystko co będzie w nim wymieniał poprosiłem o polepszenie jeszcze toru przedwzmacniacza gramofonowego .Po całym tuningu włączyłem go zdębiałem coś niewiarygodnego słyszałem taki dźwięk przy odsłuchach wiele droższych konstrukcjach jest już ze mną pewien czas ale przy każdym nowym odsłuchem jest coraz lepiej plyty winylowe brzmią teraz wspaniale wcześniej była tragedia bo po 30 min uszy mi już bolały . Bardzo dziekuje panu Adamowi za to co uczynił z tak nisko budżetowego wzmacniacz polecam z pełnym sumieniem

    20 grudnia 2021
    Wojtek

    UPGRADE RC 995. Posiadam tuningowany przez Pana Adama 2 lata temu RC 995 z którego ''byłem'' bardzo zadowolony. Po modyfikacji przedwzmacniacz dostał nowej wyższej klasy brzmienia.. Mogło by się wydawać , że lepiej być nie może. Okazało się że MOŻE być lepiej i to wyraźnie. Miesiąc temu oddałem Rc 995 do Pana Adama na proponowany upgrade. Zaufałem jak zawsze bo nigdy się nie zawiodłem z modyfikacji w roteltuning, a mam cały zestaw rcd,971, rc995 i rb 03 tuningowany. Zaczynam budować drugi zestaw - RCD 991 ae czeka na modyfikację. No ale w przypadku rc 995, który po pierwszej modyfikacji grał wyśmienicie nie wiedziałem czego się spodziewać. Widać że Pan Adam nie spoczywa na laurach tyko cały czas szuka, eksperymentuje aby Rotel mógł grać na poziome urządzeń z pułapu HI END. Nie wiem jak on to zrobił ale dźwięk pod każdym względem poszedł o klasę wyżej. Przestrzeń, otwarcie, swoboda, naturalniejszy prawdziwszy wokal, precyzyjniejszy bas. Oczywiście w przypadku Rotela zawsze się boimy czy nie będzie nachalny ostry - nic z tych rzeczy. Dźwięk jest prawdziwszy, wyrazisty, namacalny a przy tym gładki i przyjemny. Nigdy nie sądziłem że przedwzmacniacz ma taki wpływ na dźwięk. Jest to wisienka na torcie do pierwotnego tuningu. Jak zawsze super robota Pana Adama. Polecam

    15 kwietnia 2021
    Marcin

    Gdyby pół roku temu ktoś mi powiedział, że można za niewielkie pieniądze przenieść się z klasy budżetowej w okolice klasy wyższej, w dodatku nie zmieniając sprzętu, serdecznie bym się uśmiał. Dziś wiem, że to możliwe. Serdecznie polecam modyfikacje u Adama. Naprawdę genialna robota. Dziękuję Adam.

    15 kwietnia 2021
    Sławek

    W połowie lutego minął rok od czasu jak odebrałem od Adama wykonane przez niego kolumny (te z fazowanymi narożnikami w zakładce studio na stronie ROTELtuning to moje). Niewiele wcześniej, bo pod koniec grudnia 2019 odebrałem z tuningu przedwzmacniacz RC-990BX i wzmacniacz RB-990BX. Przed rotelem eksperymentowałem kilka lat z różnymi zestawami, ale nigdy nie byłem zadowolony. Na rotela trafiłem przez przypadek, kiedy szukałem mocnego wzmacniacza i zaczęło się. Postanowiłem oddać sprawę w ręce fachowca i się nie zawiodłem. Najpierw tuningowanego sprzętu słuchałem z dynaudio focus 220 i contour i jeszcze przed wygrzaniem było o niebo lepiej niż przed tuningiem. Przy odbiorze sprzętu miałem okazję posłuchać jak grają wykonane przez niego kolumny w jego mieszkaniu z dopracowanym rotelem – coś wspaniałego, tak grało to, co miałem mieć wkrótce u siebie. Nie miałem już żadnych wątpliwości i postanowiłem iść za ciosem i po odsłuchu jeszcze u innej osoby, która również zaufała Adamowi złożyłem zamówienie (kształt i kolor wg życzenia). Za jakieś dwa miesiące miałem kolumny w domu. Wszystkie opinie zamieszczone na stronie ROTELtuning są jak najbardziej prawdziwe. Nie ma w nich żadnej przesady ani na temat zdolności Adama ani jego sympatycznego podejścia. Swoją opinię dodaję po roku, bo tyle zajęło mi przejście przez pierwszych 200 godzin. Mniej więcej od grudnia 2020 wszystko się uspokoiło (ewolucja w trakcie tak jak w innych opiniach) i gra już bez zmian. Teraz słucham i się zachwycam bezustannie. W styczniu Adam zaproponował mi jeszcze niewielką modyfikację w przedwzmacniaczu, która znowu dodała blasku do dźwięku, co wydawało się już niepotrzebne, a jednak – Adam nie osiada na laurach. Wszystkim, którzy próbują coś poprawić w dźwiękach ze swojego sprzętu grającego, zanim go wymienią na inny, polecam konsultacje z Adamem i wbrew opiniom, że fabryki się nie da poprawić ja przekonałem się, że Adam poprawia. Oferuje również hi-endowe kolumny.

    21 lutego 2021
    Tadeusz

Kontakt

Chcesz zlecić mi wykonanie projektu?

Zapraszam do kontaktu!

Skontaktuj się ze mną
Zadzwoń
Wyślij e-mail
Napisz na Messengerze
Napisz lub zadzwoń